Since You've Been Gone

av (forfatter).

Simon & Schuster Books For Young Readers 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (9 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk

Andreas eksemplar av Since You've Been Gone

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bøker lest i 2015

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Simon & Schuster Books For Young Readers

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9781442435001

Språk Engelsk

Sider 464

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 4 0 0 0

Bokomtaler

http://boknerd.blogspot.no/2014/06/since-youve-been-gone-av-morgan-matson.html

Forfatter: Morgan Matson
Utgitt: 6. mai 2014
Forlag: Simon & Schuster
Språk: Engelsk
Medium: Kindle

I starten av sommeren er bestevinnen til Emily, Sloane forduftet. Noen dager senere får Emily en liste med utfordringer i posten fra Sloane. Utfordringer som "klem noen som heter Jamie", "sov under stjernene" og "kyss en fremmed". I håp om at listen skal avsløre hvor Sloane er blitt av starter Emily på listen. For hver utfordring hun krysser av listen utvikler Emily seg fra en sjenert jente med bare Sloane som venn til en jente med et hav av nye opplevelser og uventede vennskap.

Emily er i starten av boken veldig sjenert. Hun snakker ikke med andre hun ikke kjenner og gjemmer seg bort og unnviker heller mennesker enn å snakke med dem. I gjennom boken utvikler hun seg derimot uendelig. Hun blir satt i situasjoner der hun er nødt til å håndtere andre mennesker og innser at det kanskje ikke er så gale. Hun dømte også de fleste før hun ble kjent med dem, men når hun endelig ble kjent med noen så innså hun at de ikke bare var stereotyper. Det lå så mye mer bak alle enn at de var skoleflink og hyggelig eller flørtete og morsom.

Emily har også opphøy tankene sine om Sloane. Hun har sett på henne som en perfekt jente men en perfekt personlighet som lever det perfekte liv. Men etter hvert som hun begynner å tenke til bake på minner de har sammen og hvordan Sloane var i forhold til menneskene hun møter så innser hun at Sloane kanskje ikke alltid var like perfekt.

Boken er fortalt fra Emily sitt synspunkt, og var i starten nesten irriterendes å lese. Hun unvikte alt av mennesker og konfrontasjoner. Men etter hvert som Emily begynte å åpne seg opp ble det lettere og gøyere å lese. Grunnen til at Emily vil fullføre listen er fordi hun håper at det vil gi henne et hint til hvor hun kan finne bestevenninnen sin. Vi blir kjent med disse jentenes vennskap gjennom tilbakeblikk til minner Emily har av de to. Dette var interessant og gjorde at man ble kjent med en karakter som ikke var med i historien. Vi fikk også et godt intrykk av hvordan Emily var tidligere og deres vennskap.

Et lite element som kom overaskende på meg men som jeg likte veldig godt i boken er hvordan Emily og Frank, en kamerat hun får i løpet av sommeren, lagde spillelister til hverandre. Jeg har selv sjekket ut mangen av disse sangene og likte dem godt. De var også gøy å høre på dem og tenke seg om hva de kanskje tenkte når de lagde disse spillelistene. Det var sånn en vanlig men kreativ ting å putte inn i en bok som jeg syns var kjekt!

Alt i allt var det en bra bok selv om starten var litt irriterendes. Det ble veldig urealistisk for meg at ens bestevenninne bare skulle forsvinne og alt hun etterlater er et tomt hus og en liste med utfordringer. Jeg hadde også problemer med Emilys holdning til andre mennesker i starten. Men Emily når startet å utvikle seg og jo mer vi lærte om vennskapet deres så ble boken gøyere å lese. Jeg likte også godt tilbakeblikkene som viste at alt ikke var like perfekt som Emily tidligere hadde fortalt. De nye karakterene som kom inn i Emily sitt liv, vennskapet deres og personen Emily var rundt dem var noe jeg likte veldig godt. Jeg elsker hvor mye alt utviklet seg og alt i alt var det en søt historie!

En koselig sommerbok om å finne seg selv. Pluss for spillelister!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En skikkelig god bok som jeg anbefaler. Den fikk min sommer til å virke veldig kjedelig ut da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Were horses one of those animals that could smell fear? It seemed likely, after all, their faces were practically all nose.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "I'll Give You the Sun" av Jandy Nelson
 • "Beauty Queens" av Libba Bray
 • "The Dream Thieves (The Raven Boys #2) (Raven Cycle)" av Maggie Stiefvater
 • "Before I Fall" av Lauren Oliver
 • "Red Queen" av Victoria Aveyard
 • "Jellicoe Road" av Melina Marchetta
 • "To All the Boys I've Loved Before" av Jenny Han
 • "The Elite" av Kiera Cass
 • "Attachments" av Rainbow Rowell
 • "Anna and the French Kiss" av Stephanie Perkins
 • "The Iron King (Iron Fey - Trilogy)" av Julie Kagawa
 • "Shiver" av Maggie Stiefvater
Alle bokanbefalinger for dette verket