Fortellinger om kjærlighet

roman

av (forfatter).

Tiden 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (4 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frøydis H. Ågedals eksemplar av Fortellinger om kjærlighet - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken begynner som et brev. Brevskriveren er Lene, som sitter alene i et rom med utsikt til skogen. Hun kan ikke gå ut, og bruker derfor brevet til å henvende seg til de som befinner seg utenfor. Brevet blir lenger og lenger og inkluderer det vi etter hvert forstår er hennes egen historie. Om hennes oppvekst hos en mor som ikke ser henne. Og om forholdet til en mann som hun ikke får lov til å elske. Men Lene inkluderer også andres fortellinger, og i løpet av romanen blir vi presentert for ikke mindre enn en katalog over kjærligheten: Mellom mann og kvinne, mor og datter, far og sønn.

Omtale fra forlaget

Britt Karin Larsen har skrevet en roman som en katalog over kjærligheten - mellom mann og kvinne, mor og datter, far og sønn. Fortellingene blir fortalt gjennom en kvinnes bemerkelsesverdige historie. Fortellinger om kjærlighet begynner som et brev. "Til deg som også leter skriver jeg dette." Brevskriveren er Lene, som sitter alene i et rom med utsikt til skogen. Hun kan ikke gå ut, så derfor bruker hun brevet til å henvende seg til de som befinner seg utenfor. Men brevet blir lenger og lenger og inkluderer det vi etter hvert forstår er hennes egen historie. Om hennes oppvekst hos en mor som ikke ser henne. Og om forholdet til en mann som hun ikke får lov til å elske. Men Lene inkluderer også andres fortellinger, og i løpet av romanen blir vi presentert for ikke mindre enn en katalog over kjærligheten: Mellom mann og kvinne, mor og datter, far og sønn. Og sakte men sikkert rulles også historien om Lene oppsom til slutt, lik en omvendt kriminalroman leder fram mot en forbrytelse. Britt Karin Larsen (f. 1945) har vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Gyldendals legat og Amalie Skram-prisen. Fortellinger om kjærlighet er hennes ellevte roman.___Om Fortellinger om kjærlighet: .Fortellinger om kjærlighet er en bok mange burde lese..Anne Cathrine Straume, NRK.. en av hennes beste romaner..Øystein Rottem, Dagbladet.. alt i alt er det en svært god roman Larsen har skrevet..Hans H. Skei, Aftenposten.Uten å proklamere betydningsfullhet oppleves Fortellinger om kjærlighet like fullt som en viktig bok. God er den også. Veldig god..Niels Jacob Harbitz, Klassekampen.Fortellinger om kjærlighet er en vakker tekst som på en finurlig måte lar oss se inn i et mønster av hendelser som kan, ved tilfeldighetenes kyniske spill, drive vanlige mennesker til å begå handlinger som endrer livene deres for alltid..Birgitte Eek, Elle.Fortellinger om kjærlighet er utfordrende og tankevekkende..Hannelore Langstrøm, Fædrelandsvennen

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788210049552

EAN 9788210049552

Serie Tiden pocket

Språk Bokmål

Sider 263

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Noe burde hende. Omsider. Eller: Det hender så mye at vi ikke legger merke til det, det meste som hender, hender til ingen nytte, mens vi stadig etterlyser hendelser i vårt liv. Til slutt kommer den kanskje, men ikke den vi hadde etterlyst, det er en ganske annerledes hendelse som kommer, plutselig. Som brottsjøen når den dreier seg og knuser den vesle båten. Som skredet når det river med seg folk og hus på havet. Etterpå blir ingenting som før, livet etter hendelsen blir et annet liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til deg som ser sanden i timeglasset synke skriver jeg.

Det var noe du skulle gjort. Noe du drømte om, en gang. Ennå kan du nå det, om du gir avkall på noe annet. Du kan ikke være samtidig på begge sider av elva. Du må velge. Så lenge det finnes tid igjen, kan du ennå velge. Eller er den for langt borte nå? Broen du kunne gått over? Finner du den ikke igjen? Alle broene vi passerer, uten å prøve dem. Landskapet på den andre siden, som vi aldri får utforske. Var det der det kunne ha skjedd? Det som kunne forandret alt? Var det der vi ville sett sammenhengen, forstått det vi ennå ikke forstår?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Munnen i gresset - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Som snøen faller - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Reise om høsten - roman" av Britt Karin Larsen
  • "I ly for regnet" av Britt Karin Larsen
  • "Duggpunkt ved daggry - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Du er likevel til - brev til et barn som ikke ble født" av Britt Karin Larsen
  • "Det kan komme fine dager - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Et annet folk" av Britt Karin Larsen
  • "Skulle du komme tilbake - roman" av Line Baugstø
  • "Jenna - dokumentarroman" av Lise Galaasen
  • "Det store sviket - æresvold og æresdrap i Norge" av Wenche Fuglehaug
  • "Nissen kan også brukes om sommeren" av Unni Lindell
Alle bokanbefalinger for dette verket