En vinter på Mallorca

av (forfatter) og Henning Hagerup (oversetter).

Juritzen forl. 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.60 (10 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Elin Lurås' eksemplar av En vinter på Mallorca

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mallorca 1838. Forfatteren reiste til varmere strøk med sin syke kjæreste Frédéric Chopin og to barn. I denne boken skildrer hun naturen på øya, innbyggerne og problemene som oppstod. Boken gir oss et innblikk i historien til en av verdens mest populære ferieøyer. Med bibliografi.

Omtale fra forlaget

Vinteren 1838 tar feministen og forfatteren George Sand med sin syke kjæreste FrédéricChopin og to viltre barn til Mallorca. De drømmer om sol, palmetrær, kjærlighet og tid til å skape stor kunst. Men reisen blir alt annet enn problemfri. "En vinter på Mallorca" er en fascinerende reiseskildring og gir oss et unikt bilde av historien til en av verdens mest populære ferieøyer. George Sand gir malende og begeistrede beskrivelser av naturen på øya - og like negative og frustrerte karakteristikker av innbyggerne og all verdens hverdagsproblemer. Boken ble en stor suksess da den utkom i Paris i 1841. For første gang er denne klassikeren oversatt til norsk. Tor Åge Bringsværd har skrevet et fyldig forord som forteller om det spesielle kjæresteparet Sand og Chopin, og han går i deres fotspor på Mallorca.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788282054843

EAN 9788282054843

Serie Reisefølge

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Mallorca

Omtalt person George Sand Frédéric Chopin

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 3 4 0 1

Bokomtaler

En vinter på Mallorca

Etter å ha sett terningkasta som vart gitt her inne, hadde eg absolutt ingen forventningar til boka, men så feil kunne eg altså ta! Dette er ei bok som passar perfekt til min humoristiske sans - det er lenge sidan eg har mora meg så kostelig! Den einaste grunnen til at boka vart innkjøpt i det heile tatt, var eit godt tilbod + Mallorca ( som eg har besøkt nokre gonger)

Tor Åge Bringsværd har skrive eit lengre forord, der han fortel om forfattaren (som var heilt ukjent for meg). Der seier han ma: "Skal man få mer enn et flyktig utbytte, kreves det derfor at man selv unner seg et kvarters dykk med litterære svømmeføtter og en historisk snorkel". For meg var det iallfall nyttig!

George Sand, eller Amantine Aurore Lucille Dupont, var fransk,skilt, hadde to barn og var ganske kontroversiell for si tid. Ho hadde ei rekkje forhold til div menn, ma var ho saman med Fredric Chopin i ni år. Boka vart utgitt for første gong i 1855 - og på norsk i 2009.

Ho fortel om opphaldet ho hadde på Mallorca vinteren 1838-1839. Og for ei skildring! "Dette er ikke fortellingen om en reise for for forelskede turtelduer, men tvert imot en forfrossen "bad trip" hvor omtrent alt går på tverke".(TÅB)

Ho har ein del skildringar av land, fauna og flora som kan måle seg med det meste og beste, men folket på øya har ho lite til overs for: "Mallorcanerne kan ikke fete opp okser, bruke ull til noe fornuftig eller melke kyr(). De vet ikke hvordan de skal få frembrakt nok korn til at de tør å spise av det; de nedverdiger seg ikke engang til å dyrke morbærtrær og utvinne silke, og de har ikke lenger noen anelse om hvordan man utøver snekkerens yrke,..."

Det er ikkje vanskelig å forstå at det mallorcinske folket opplevde det som ei fornærming!

Eg har valt å lese boka som eit produkt av si tid, og dermed blir det for meg morsomt! Det gjer også sitt at eg har besøkt dei stadene ho fortel om/ skildrar, sjølv om det er meir enn 150 år etterpå. Der er sikkert ein god del litterært som kan trekkje ned, men sidan eg hadde nokre svært artige timar, gir eg karakteren seks

( Og ein ting er sikkert: Boka skal med på mi neste reise til Mallorca, der er mange sekvensar + fotnotar som kan lesast igjen)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I dag kan det synes en smule grotesk, men i kulturelle kretser på 1800-tallet var tuberkulose ikke bare en lidelse, men hadde også en høy status som symbol og uttrykk for selve den romantiske idé!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...Under slike forhold vegeterte mallorcanerne og hadde ikke lenger noe annet å gjøre enn å be sine bønner og lappe buksene sine, som var i enda dårligere forfatning enn dem til don Quijote, deres skytshelgen i fattigdom og stolthet, inntil grisene kom og ble innbyggernes redning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes ikke noe tristere og mer fattigslig enn en bonde som ikke kan annet enn å be , synge og arbeide, og som aldri tenker. Bønnen er en tåpelig formel som ikke har noen mening for ham; arbeidet er en operasjon musklene utfører, og ingen intelektuell anstrengelse lærer ham å gjøre det enklere. Endelig er sangen et uttrykk for den dystre melankolien som ubevisst tynger ham ned, og vi blir slått av dens poesi uten at den åpenbarer seg for ham. Var det ikke for forfengeligheten fra tid til annen vekket ham fra sløvsinnet og fikk ham til å danse, ville han tilbringe festdagene med å sove.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne oljen er så elendig at man kan si at på Mallorca er husene, innbyggerne, kjøretøyene og til og med åkrene impregnert med stanken av den. Siden den inngår i alle retter, må hver husstand varme den opp to eller tre ganger om dagen, og veggene er blitt innsatt med den. Hvis du har gått deg vill ute i det fri, er det bare å åpne neseborene, og hvis en besk stank av olje blir båret til deg av brisen, kan du være sikker på at bak klippen eller under kaktuskrattet vil du finne et hus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Listen er under arbeid.
Vi fikk spørsmål i biblioteket om romaner om komponister. Vi tok oss friheten til også å ta med biografier som står med fagbøkene, hvis de har et skjønnlitterært preg.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kjærlighetshoffet - brev fra dronningen av Navarra" av Sissel Lange-Nielsen
 • "Napolislekten" av Domenica De Rosa
 • "Stillhetens hus" av Blanca Busquets
 • "Den hvite slavehandelen - trafficking av norske jenter 1880-1914" av Roald Rynning
 • "Jenna - dokumentarroman" av Lise Galaasen
 • "En mann ved roret" av Nina Stibbe
 • "På vei fra Atocha stasjon" av Ben Lerner
 • "Margretesirkelen - historisk roman" av Ingeborg Askeland
 • "En ny grevinne - roman" av Fay Weldon
 • "Sukkerplantasjen på Puerto Rico" av Esmeralda Santiago
 • "Bebo - roman" av Anne Helene Guddal
 • "Før himmelen roper deg hjem" av Eva Mjøen Brantenberg
Alle bokanbefalinger for dette verket