En usminket historie om dårlig selvbilde, frustrasjoner og selvmordsforsøk. Forfatteren endte med å ta sitt eget liv i en gassovn i London 1963. Trist!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Boken om den unge kvinnen Esther har mange likheter med forfatteren Sylvis Plath sitt eget liv. Sylvia Plath tok selvmord i 1963 etter flere år med depresjon og ble ikke eldre enn 31 år.
Plath er kjent for sine dikt, samt romanen Glassklokken.

Bokens historie blir ekstra sterk når man har forfatterens liv og tragiske skjebne i tankene.
Dette er ingen biografi, men forfatteren har nok skrevet om seg selv.
I boken følger vi Esther som liker å skrive og har vinne en skrivekonkurranse og en måneds opphold i New York. Esther opplever å ikke passe inn og fortvilelsen går etterhvert over til depresjon og sammenbrudd.

Plath har skrive klokt og ettertenksomt om fortvilelse og tvangstanker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sterk bok, helt klart! Og jeg husker godt boka, og tenker på den fra tid til annen, men mens jeg leste den syntes jeg den var forferdelig. Den sugde energien utav meg, og jeg brukte lang tid på å komme til normalen igjen. Aldri opplevd en bok med sånn "kraft", men jeg kommer ALDRI til å lese den igjen, det hadde jeg ikke orket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var i begynnelsen av tyve-årene da jeg leste denne, og den gjorde et stort inntrykk. Det jeg husker best er dette med at hovedpersonen, som er en intellektuelt begavet ung kvinne, med et normalt, godt utseende, faller helt igjennom når hun flytter til NewYork. Der er verdiene anderledes enn i den lille byen hun kommer fra. Du skal være raffinert, kunne flørte, være motebevisst og ha de rette kontaktene.

Beskrivelsene av hennes mentale sammenbrudd og opplevelsen av å være helt frakoblet familie og venner er også sterk kost.

Jeg synes dette er en av klassikerne innen kvinnelitteratur, og jeg tror desverre at tematikken fortsatt er like aktuell nå, som dengang boka kom ut (1963).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Filmen, med Gwyneth Palthrow, gjorde i hvertfall inntrykk på meg..! Den må ses.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryPiippokattaCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit AamdalIngunn SAnne Berit GrønbechSiriG LBjørg L.Lars Johann MiljeBjørn SturødsomniferumGromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  Jensen