Jeg husker verken navnet på boken eller hvilken forfatter det var av, er rimelig sikker på at boken originalt var fra et nordisk land (mest sannsynlig dansk eller norsk), men jeg leste den på norsk. Leste den en gang mellom 2006-2010, så det er ikke en ny bok, men usikker på om den kom ut før da eller om den var ny utsluppet da jeg leste den. Jeg tror ikke boken er kjent av så veldig mange, var bare en tilfeldig bok jeg fant på skolebiblioteket en gang når jeg gikk på barneskolen, så det er en ungdomsbok. Jeg skal prøve og til beste evne gjenfortelle handlingen i boken, men mulig det er noe som ikke stemmer 100% siden det er en stund siden jeg har lest den, men here goes:

Boken handler om to ungdoms gutter, men er ganske sikker på at den blir fortalt fra gutt Bs perspektiv. Den ene gutten (gutt A), finner ut like før skolestart at foreldrene hanns har forsvunnet, og blir invitert av moren til han andre gutten (gutt B) til å bo hos hun og gutt B inntil foreldrene har blitt funnet. De to guttene er ikke kompiser fra før, bare kjenner til hverandre siden de går på samme skole. Ikke lenge etter finner politiet moren til gutt A død, og mistenker dermed at det er faren som har drept henne og stukket av, noe gutt A ikke tror på. Fordi at politiet er ute etter å arrestere faren, stoler ikke gutt A på at de kommer til å prioritere at faren kommer tilbake i godt behold, og bestemmer seg derfor å ta saken i egne hender. Over tid har gutt A og gutt B blitt bedre kjent og har blitt kompiser, så etter litt overbevisning blir gutt B med på å lete etter faren og løse mysteriet det som har skjedd, men gjennom boken forsterkes båndet mellom de to kompisene, og gutt B finner ut at han er forelsket i gutt A (og mulig gutt A er forelsket i gutt B også, men husker ikke helt), så gjennom boken er dette også en sentral del av guttenes historie. De finner til slutt faren til gutt A i livet, husker ikke helt hvor eller hvordan, tror i skogen, men han hadde hvert fal ikke drept moren. En gang i løpet av boken er guttene også på en telt tur sammen, hvor de fisker, og om jeg husker rett er dette en stor del av utviklingen av de romantiske følelsene gutt B har for gutt A.

Noe mer av boken husker jeg dessverre ikke, vet det er ganske vagt med tanke på at dette er en veldig ukjent og mest sannsynlig ikke så veldig bra bok (husker den ender ganske dårlig med tanke på hvordan den er skrevet, at den hadde en litt merkelig forklarelse på hvorfor faren forsvant og hva han gjorde i skogen, men mulig det var jeg som var for ung til å forstå det også). Om jeg husker rett er begge guttene fra familier med utenlandsk bakgrunn og det brukes mye slengord i dialogen mellom de to guttene, boken er også skrevet med relativt muntlig og enkelt språk. Tror også boken er skrevet av en mannlig forfatter, men det er absolutt ingen garanti, så om du har en bok i tankene skrevet av en kvinnelig forfatter så gjerne skriv den ned.

Som sagt er nok ikke boken så veldig bra, men har veldig lyst til å finne den da den av en eller annen grunn var favorittboken min da jeg var yngre og jeg leste den flere ganger, hadde vert morsomt å finne den igjen. Har prøvd veldig lenge å søke etter den, til og med prøvd chatGPT, men til ingen nytte. Så da gjør jeg et siste forsøk og ser om noen her kanskje kan hjelpe meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Kan det være "Jakten" av Baroch Tendler?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det var den, tusen takk! Du aner ikke hvor mange år jeg har lett etter tittelen på denne boken uten noe hell, for en lettelse. Så igjen, tusen takk for hjelpen, nå kan jeg endelig legge jakten (hehe) på denne boken bak meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy Englundlittymse