Nest etter De elendige må dette være den tyngste og beste produksjonen jeg har hørt fra Radioteateret. Malmrøsten til Per Sunderland er en slags fellesnevner for begge to. Han døde jo dessverre i begynnelsen av juni i år.

Torolf Elsters kjente bok fra 1941 er blitt til et seks og en halv times hørespill, befolket med de beste skuespillerstemmer. Produksjonen er fra 1969, som må ha vært i en glansperiode for Radioteateret. Men altså utgitt på CD nå i 2012.

Jeg er lite interessert i de politiske forholdene i Sverige og Øst-Europa i årene før krigen, som utgjør bakteppet for hendelsene. Men Elsters glimrende lag på lag-plott, og et vell av gode skuespillere gjør likevel det hele til en av de aller beste lytteropplevelsene jeg har hatt (og de er svært mange).

Jeg vil utrope dette til et must for hørespilltilhengere generelt og fans av krim-hørespill spesielt. De som har lest og likt boken vil neppe heller bli skuffet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaEvaHelena EKirsten LundJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteHilde H HelsethBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit Aamdal