Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En stor historie og mange enkeltskjebner som til sammen blir den store historien om mange fasetter av samfunnskritisk tenkning i Sovjetunionen etter krigen. Det er en stor roman med mange fortellinger og mange hovedpersoner (med mange navn - så litt krevevende er det å henge med). Det starter med Stalins død og møte mellom tre outsidere på en skole i Moskva, men vi hopper både i tid og hvilke karakterer vi følger gjennom romanen. Fellesnevneren er historien om hvordan Sovjetsamfunnets overvåkning og angiveri overfor annerledestenkende var. Lærerikt og tankevekkende, samtidig som det er godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fascinerende fortellinger fra en etterkrigstid da de eneste menn var de som manglet et lem eller forstanden. En levende og oppfinnsom verden ved siden av den offentlige. Forunderlig hvor aksepterende, fantasifullt og smidig folk forholdt/forholder seg til myndighetene.
Dessverre litt vanskelig å holde trådene i historiene og folks navn fra hverandre for meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken består av mange store og små fortellinger som på en eller annen måte berører tre kamerater fra de treffer hverandre på barneskolen til de dør. Vi blir også kjent med mange personer i kameratenes omgangskrets. Fortellingene gir en rik beskrivelse av livet i Russland etter krigen og frem til i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi HoltanStig TAnne-Stine Ruud HusevågLeseberta_23Tine VictoriaDemeterVannflaskeMarianne AugustaTheaSigrid Blytt TøsdalPiippokattaTorill RevheimHanne Kvernmo RyeLailaEinoniesiljehusmorTone HTanteMamieEivind  VaksvikEvaTorJoannAnn ChristinIngunn SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumHeidiSynnøve H HoelLinda NyrudIngunn ØvrebøFindusAnniken RøilMads Leonard HolvikIreneleserLisbeth Kingsrud KvistenBeathe SolbergReidun SvensliNorahMorten Bolstad