Mor, livet mitt og utsikten

av (forfatter).

Partner forlag 2022 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Boken skildrer Sigrid Loes oppvekst og liv.

Her hedres en mor som var svært oppofrende for barn, mann og ikke minst delaktig i sin manns veterinære yrkesliv. Beskrivelsen av hennes slekt rommer så vel geistlighet som human medisinsk historie fra Norge og Amerika. Boken gir også et tilbakeblikk på Bjørn Loes skolegang, studier og ikke minst hans 42 år lange yrkesliv innen Legemiddelindustrien.

Landbruket fortjener så absolutt å bli løftet fram. Med utsikten til gårdene Lo, Bø og Sygard Kongsli beskrives landbruks- og kulturhistorie fra Vinstra. Her omtales særpregede eldre driftsbygninger i gråsteinsmur. Fjøsene er stadig i bruk. Gammelt og nytt er forent på en fin måte, fordi nye robotfjøs er oppført i flukt med de gamle.

Til slutt beskrives et kulturhistorisk prosjekt fra gården Sletten i Bognelvdalen, Alta. En gammel badstue skal restaureres.

Om forfatteren
Bjørn Loe ble født i 1951 i Drøbak mens faren var privat.praktiserende dyrlege i Vestby. De første seks årene ble til.bragt i Vestby. Han hadde barneår i Nord.-Norge, først i Vadsø i Finnmark, deretter i Mosjøen på Helgeland. Ung.domsårene ble tilbragt på Vinstra i Gudbrandsdalen. Bjørn tok eksamen artium ved Gudbrandsdal Gymnas i 1970. Deretter fulgte agronomutdanning med blant annet et år på Vinter.landbruksskolen i Oslo. Utover det har han et avbrutt veterinærstudi.um fra Vest.-Berlin og Oslo. Yrkeslivet har han tilbragt i legemiddelindustrien med nesten 42 års fartstid. Han har utelukken.de arbeidet innenfor det veterinær.medisinske fagområdet med hele landet som virkeområde. Pensjonistlivet blir tilbragt på Vinstra, hytta på Sødorpfjellet, Eliløkken Sjøside, Børsa i Skaun kommune og på gården Sletten i Bognelvdalen, Langfjordbotn i Alta kommune.

Bokdetaljer

Forlag Partner forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788284020150

EAN 9788284020150

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Nord-Fron

Omtalt person Bjørn Loe

Språk Bokmål

Sider 95

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket