Fotballprosjektet

flest mulig. Lengst mulig. Best mulig

av (forfatter) og Ørjan Zazzera Johansen (forfatter).

Jæren forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Høsten 2019 ringte mediehus fra hele verden til Bryne FK sin ungdomstrener Alf-Ingve Berntsen. Den 19 år gamle Salzburg-spilleren Erling Braut Haaland hadde inntatt posisjonen som toppskårer i UEFA Champions League og alle ville vite hvor han kom fra. Hvorfor og hvordan var nordmannen blitt så god? Og da han vinteren 2020 fortsatte suksessen i storklubben Borussia Dortmund, figurerte ungdomstreneren daglig
i europeiske aviser og nettsider. Fotballprosjektet forteller historien om en årgang unge fotballspillere på Bryne. I ti år trente 39 gutter og en jente etter et opplegg som bryter med manges oppfatning av talentutvikling. Resultatet ble ansvars- bevisste unge voksne, et særegent miljø med sterkt samhold - samt flere proffer og unge landslagsspillere, som Haaland og talentene Tord Salte og Andrea Norheim. Det viktigste er likevel at de aller fleste, uansett nivå, fortsatte med fotball til senioralder.

Boka følger prosjektet til treneren og teamet hans, med budskapet om at flest mulig skal spille fotball lengst mulig - og samtidig kunne bli best mulig. Boka stiller spørsmål ved trening og topping, overgangen fra barne- fotball til ungdomsfotball, og om man i det hele tatt trenger å skille topp fra bredde? Hva er idrettens mål og samfunnsoppgave? Hvordan kan fotball gjøre samfunnet og enkeltmennesket bedre? Hvilke fordeler hadde supertalentet Haaland av å trene med kompisene sine? Kan virkelig de fleste og de beste bli bedre sammen? Vi møter en sterk fotballkultur og et miljø som har fostra toppspillere i nesten femti år. Fotballprosjektet er ei bok for alle som liker fotball, med historier fra innsiden og utsiden: beskrivelser av oppvekst, betraktninger fra trenerne og opplevelser fra spillerne selv.

Bokdetaljer

Forlag Jæren forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293351818

EAN 9788293351818

Omtalt sted Time

Omtalt person Erling Braut Håland Bryne fotballklubb

Språk Bokmål

Sider 196

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket