Interessant spørsmål, eg må innrømme at eg måtte ta ein titt i bokhylla for det har aldri falt meg inn at eg kanskje vel bøker ut frå om det er kvinnelig eller mannleg forfattar. Eg liker å tru at eg vel bøker ut frå kva dei handlar om, om det er eit tema som på ein eller annan måte appellerer til meg, eller kanskje på grunn av ein god bokomtale eg har lest, eller anbefaling frå vener. Men kan eg ha blitt lurt av ein undermedviten preferanse for mannlege forfattarar? Sjekken i bokhylla viste at kvinnelege forfattarar, om enn i mindretal, er forholdsvis godt representert, og etter å ha gått igjennom titlane og tenkt over kvifor eg i si tid kjøpte desse bøkene kan eg med handa på hjartet påstå at eg ikkje har kvotert dei inn.

Når det er sagt, så er det vel slik at menn og kvinner i gjennomsnitt har litt ulike preferanser, og det er vel ikkje urimelig at dette gjenspeglar seg i at kvinner og menn i gjennomsnitt har ulik prosentandel kvinnelige og mannlege forfattarar i bokhyllene sine?

Samstundes meiner eg Mari i innlegget nedanfor trekker fram eit veldig godt poeng med omsyn til bokomslag. Eg skal ærlig innrømme at ein del bøker med overdrive feminint motiv på omslaget ikkje er dei som fangar interessa mi først i ein bokhandel, sjølv om eg kanskje hadde likt historia dersom eg hadde lest den. Skal teste ut dette i løpet av året, eg lovar høgtidelig å lese minst ei bok med overdrive feminint omslag, og skrive omtale på bokelskere.no

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Tiltredes! Kunne ikke sagt det bedre. Jeg tok også titt i bokhylle og fant en del bøker skrevet av kvinner. Jeg har ikke kvotert dem inn. Hvem er det som for.eks kvoterer Jane Austen? Mann eller kvinne for den saks skyld. :)

PS: For øvrig det må nevnes at noe av det mest "klissete" hvis man kan bruke den betegnelsen jeg har lest av romaner - var nok skrevet av menn (eks: Victoria av Hamsun og Goethes Den unge Werthers lidelser.) Jeg tror det er en sannhet med visse modifikasjoner at "kvinnelitteratur" er veldig feminint eller tar for seg bare "myke" temaer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

eg lovar høgtidelig å lese minst ei bok med overdrive feminint omslag, og skrive omtale på bokelskere.no

He, he, det gleder vi oss til!
Må vedgå at jeg svært sjelden leser denne typen bøker selv. Gjenstår å se om du kan overbevise meg til det ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Då har eg gjennomført denne øvinga, bokomtale finnast her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så artig at du faktisk fulgte opp dette - leste boken og omtalte den. Flott innsats!
Jeg kan si med sikkerhet at dette er en bok jeg aldri ville ha lest, nettopp på grunn av omslaget, og det det signaliserer, slik jeg ser det. Det hjelper ikke hva forlaget skriver i sin omtale. Slike omtaler tar jeg med minst en klype salt; her skriver forlaget det som det tror selger.
Hvis jeg kommer til å lese Botticellis hemmelighet, er det utelukkede på grunn av din omtale, Jostein :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa