Varselet

roman

av (forfatter).

Samlaget 1997 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (6 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne høsten har Langfyrkja blitt sett flere ganger i fjellbygda. Det mennesket som gjemmer seg bak hvite laken og plakater som varsler ulykke, skremmer både barn og voksne. En mann blir funnet død i et fiskevatn, og det viser seg senere at det ikke er snakk om en vanlig drukningsulykke. Dette er første roman med Kripos-etterforskeren Mons Strand.

Omtale fra forlaget

Denne høsten har Langfyrkja blitt sett flere ganger i fjellbygda. Det mennesket som gjemmer seg bak hvite laken og plakater som varsler ulykke, skremmer både barn og voksne. En mann blir funnet død i et fiskevatn, og det viser seg senere at det ikke er snakk om en vanlig drukningsulykke. Dette er første roman med Kripos-etterforskeren Mons Strand.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788252149623

EAN 9788252149623

Serie Mons Strand (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Nynorsk

Sider 295

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 2 1 0

Bokomtaler

Tidlegare i år las eg Det som ein gong var, den ferskaste boka til Magnhild Bruheim. Eg likte boka godt, blant anna på grunn av språket, og det var med ei viss forventning eg tok fatt på debutboka hennar, Varselet. Varselet er, i motsetjing til Det som.., ei krimbok. Eg elskar krim, spesielt krim med handling lagt til tida før mobiltelefonar og DNA-spor avgjorde mykje av saka. Derfor såg eg fram til å lese denne boka.

Boka tek for seg hendingar i ei bygd utan namn. Lenge har innbyggarane, med nokre års mellomrom, blitt plaga med eit vesen dei kallar "Langfyrkja”. Som oftast har vesenet blitt avslørt som ein eller anna sambygding med kjenslemessige problem. Vi lesarar kjem inn i handlinga nett når Langfyrkja på nytt er observert. Det nye no er at Langfyrkja har på seg ein plakat som varslar om at ei ulykke kjem til å hende. Vesenet skremmer både barn og vaksne og uroa spreiar seg omkring i bygda.

Sentrale i handlinga er Gunnar, Ingrid, Vigdis og Klara Viken. Dei er ein normal familie som har dei same gledene, problema og sorgene ein finn i ein kvar familie der det finns tenåringar (Vigdis). Vigdis blir forelska i Bjørn Sunde, ein ung og kjekk gut som lesaren skjøner ikkje er heilt til å stole på. Samstundes har bror til Ingrid, Nils Solbakken, sitt å stri med. Han har arva familiegarden og er ungkar med litt for mange svin på skogen.

Etter ein stund ser det ut som om Langfyrkja kan ha rett: det skjer ei ulykke.. Eller rettare sagt eit mord. Lensmann Storhaug og politibetjent Mons Strand, som blir innkalla frå Oslo, må ta tak i alt av sladder og rykte som spreiar seg rundt i bygda.

Må seie at denne boka skuffa meg. Språkleg når ho ikkje opp til forfattarens nyaste verk (kanskje litt utrettvist å samanlikne debutboka frå 1997 med boka frå 2010..) og handlinga er alt for enkel til at eg let meg fenge. Eg veit at forfattaren har skrive fleire bøker for ungdom, også krim, men denne boka er klassifisert som kriminalroman – altså for vaksne. Til trass for at eg ikkje var spesielt begeistra medan eg las, valde eg likevel å fullføre boka. Ein vil jo gjerne vete kven mordaren er og ofte kan ein få eit anna syn på ei bok ut frå det ein les på dei siste sidene. Dette var ikkje tilfelle denne gongen. Avslutninga var, for meg, like utilfredsstillande som resten av boka. Skal likevel gi Bruheim ein ny sjanse – eg veit jo at ho kan skrive godt og fengande!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

“Far min er ikkje akkurat nokon diktar,” sa Vigdis og såg på læraren, “det vesle hans seier, rimer i alle fall ikkje.”

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nora Skogen var namnet hennar. Etternamnet høyrde meir heime her i bygda enn i ein by, tenkte Nils for seg sjølv. Og fornamnet var som henta frå eit Ibsendrama. Det sa han også, første kvelden dei var saman. “Har foreldra dine forlese seg på Ibsen,” sa han, så ho skulle forstå at sjølv om han var bonde, så kjende han klassikarane.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Svart arv - kriminalroman" av Magnhild Bruheim
  • "Maskerade - kriminalroman" av Magnhild Bruheim
  • "Utan englevakt - kriminalroman" av Magnhild Bruheim
  • "Nattskrik - kriminalroman" av Magnhild Bruheim
  • "De åtte fjellene" av Paolo Cognetti
  • "Finale i Venezia - commissario Brunettis første sak" av Donna Leon
  • "Offerdyr" av Hanne Kristin Rohde
  • "I fiendens nærvær" av Elizabeth George
  • "Presteskapet - krim" av Sonja Holterman
  • "De venstrehendtes forening" av Håkan Nesser
  • "Intriger og begjær" av P.D. James
  • "Budbringeren" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket