Opp i flammer

Opp i flammer

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

2009 Innbundet Gyldendal

Gjennomsnittlig terningkast: 5.22 av 6, basert på 245 terningkast.

Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!

Finn denne boka på ditt nærmeste bibliotek:

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

Katniss og Peeta fra det fattige distrikt tolv har mot alle odds vunnet Dødslekene. Men seieren ble deres gjennom å trosse det mektige Capitol, og Capitol har tapt ansikt og autoritet. Det skjer ikke ustraffet. Et halvt år etter skal vinnerne ut på en seiersturné gjennom distriktene, der de tvinges til å møte familiene til sine drepte konkurrenter. Men det er noe som ulmer i befolkningen, og det går rykter om opprør i flere distrikter. Katniss og Peeta innser at de har en rolle i opprøret. Dette er andre bok i en trilogi.

Omtale fra forlaget:

Endelig er oppfølgeren til den sensasjonelle og rystende bestselgeren Dødslekene her! Mot alle odds vant Katniss og Peeta fra det lutfattige distrikt tolv de årlige Dødslekene. Men seieren ble deres gjennom å trosse det mektige Capitol. Det nådeløse Capitol tapte ansikt og autoritet. Det skjer ikke ustraffet. Et halvt år etter seieren, skal vinnerne ut på en seiersturné gjennom distriktene, der de tvinges til å møte familiene til sine drepte konkurrenter. Igjen opplever de overdådig luksus og hemningsløs fråtsing. Og snart er det tid for de neste Dødslekene. Et ydmyket Capitol lar ingen anledning gå fra seg til å minne befolkningen på hva de har i vente, og forbereder leker med enda mer utspekulerte virkemidler og enda mer spektakulær og grusom teknologi. Samtidig er det noe som ulmer i befolkningen. Det går rykter om begynnende opprør i flere av distriktene. Til sin store redsel skjønner Katniss og Peeta at de har en rolle i dette opprøret, men ennå vet de ikke hva de har i vente. Capitol er rasende. Capitol vil ha hevn ...Dødslekene har ligget kontinuerlig på New York Times bestselgerliste siden den utkom i september 2008. Manus til oppfølgeren Catching Fire har vært voktet som en statshemmelighet fram til utgivelse. Dødslekene er solgt til 32 land så langt, og har vunnet en rekke priser i USA; bl.a.:Cybils Award for Young Adult Fantasy & Science FictionNew York Times Notable Book Horn Book Fanfare Book Publishers Weekly Best Book Booklist Editor's Choice School Library Journal Best BookNew York Times Book Review Editors' Choice;Kirkus Best Book of 2008.

• Genre: Science fiction og Spenningslitteratur

nyeste post av

oppdatert

Sitater fra denne boka

sitat

Ingen bør undervurdere den skaden fingernegler kan utrette, spesielt hvis offeret ikke er forberedt.

sitat

“I just want to spend every possible minute of the rest of my life with you,” Peeta

sitat

I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.

• godt sagt (9)
sitat

Because sometime things happen to people and they're not equiped to deal with them.

sitat

Look, if you wanted to be babied you should have asked Peeta.

sitat

" Skjønner du hva jeg mener?" spør han inntrengende. Jeg nikker. Han mener at det bare finnes en fremtid, hvis jeg vil holde alle jeg er glad i i live og overleve selv. Jeg blir nødt til å gifte meg med Peeta "

sitat

Fuglen, nålen, sangen, bærene, uret, kjeksen, kjolen som gikk opp i flammer. Jeg er spottekråken. Den som overlevde på tross av Capitols planer. Selve symbolet på opprøret.

• godt sagt (2)
sitat

Aim higher in case you fall short.

• godt sagt (6)

Boktall

gjenomsnittlig alder på eiere
av eierne oppgir å være hankjønn
av leserne avbrøt denne boka
5,22 (245)
gjennomsnittlig terningkast

Vil du være med å påvirke disse tallene? Oppgi fødselsår og kjønn på innstillinger, trill terningkast og markér en tilstand på bøkene dine.

Lister som inneholder denne boka

En liste over alle bøkene jeg har på Koboen min.

• The thirteenth tale

• Opp i flammer
  • Fugl Føniks

• godt sagt (3)
  • varsle

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette. Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).

• Lushons plater

• Natt til fjerde november
  • Perfekt kjemi
  • Roma amoR

• varsle

Liste over bøkar eg les i 2011 og ein kortkort meining om dei.

• Niagara
  • Paganinikontrakten