Jeg skal gjøre deg så lykkelig

Jeg skal gjøre deg så lykkelig: roman

av (forfatter).

2011 Innbundet Oktober

Gjennomsnittlig terningkast: 3.92 av 6, basert på 93 terningkast.

Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!

Finn denne boka på ditt nærmeste bibliotek:

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

Trondheim, 1965. I oppgang A i borettslaget Ungdommens Egen Heim lever åtte familier tett på hverandre. Kvinnene er hjemmeværende og tilbyr hverandre hjemmepermanent og barnepass, men vurderer samtidig hverandres påkledning og livsvaner med kritiske blikk. En dag kommer også en ung altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene på besøk. Boka gir et tidsbilde av den norske velferdsstaten på denne tida, og viser fram både dens lyse og mer mørkere sider.

Omtale fra forlaget:

1965: I den norske velferdsstaten er alt lagt til rette for glansfylte dager. Husmødrenes arbeid er blitt enklere, med innlagt vann, kjøleskap og vaskemaskiner, i effektive borettslag tilpasset en ny tid. Oppgang A i borettslaget Ungdommens Egen Heim utenfor Trondheim er en verden av frodig livslyst og sosial kontroll, hvor åtte familier lever tett på hverandre. De hjemmeværende vurderer hverandres påkledning og livsvaner med kritiske blikk og stikkende kommentarer. Her tilbys hjemmepermanent og sladder, posesuppe og barnepass - og er man riktig heldig, får man et glimt av damen i fjerde som utfører fredagsvasken splitter naken. Og en dag kommer en ung altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene. I Jeg skal gjøre deg så lykkelig tegner Anne B. Ragde et presist tidsbilde, samtidig som hun viser frem hemmelige lengsler og undertrykt redsel i en verden som søker å ligne en idyll.

• Omtalt tid: 1960-1969

nyeste post av

oppdatert

Sitater fra denne boka

sitat

Han husket plutselig hva hun hadde sagt til ham da han fridde: Jeg skal gjøre deg så lykkelig, Steingrim. Akkurat det hadde hun sagt. Og nå hadde hun gjort det.

sitat

Hun så hvor støvete tøyrulla var; var det så lenge siden de hadde vasket sist? Hvor lang tid brukte støv på å lande?

sitat

Den eneste gangen hun hadde sett fru Berg smile og vise glede, var da den tåpelige travhesten de eide en liten del av, vant et løp på Leangen. Og premien var en teskje. Hva skulle vel en hest med en teskje. Men fru Berg hadde smilt slik da hun kom inn ytterdøra at man skulle tro at hun selv hadde travet først over målstreken.

• godt sagt (3)
sitat

Er det deg, Aud. Er det virkelig deg.

sitat

Hvorfor satte man navn på hverandre i hele tatt, satte navn på små babyer man ikke ante hvordan ville bære navnet sitt. Selv om man ikke ante hvordan dette barnet i voksen alder opplevde å bli tiltalt ved det, så satte man likevel navn på det, på et tidspunkt da denne fremtidig voksne var ingen.

sitat

Jeg vil at folk skal føle … virkelig føle at de har gjort et godt kjøp. Og ikke bare at jeg har gjort et godt salg. Hvis de skjønner hva jeg mener

sitat

Så heldig hun var, kunne sitte her og bare nyte sekundene, nyte sin egen dag og sine egne gjøremål i sitt eget tempo.

• godt sagt (3)

Boktall

gjenomsnittlig alder på eiere
av eierne oppgir å være hankjønn
av leserne avbrøt denne boka
3,92 (93)
gjennomsnittlig terningkast

Vil du være med å påvirke disse tallene? Oppgi fødselsår og kjønn på innstillinger, trill terningkast og markér en tilstand på bøkene dine.

Lister som inneholder denne boka

• Det dyrebare
  • I havet er det krokodiller
  • Den usynlige broen
  • Moby Dick (Penguin Classics)
  • Skavlans ark

• varsle

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)

• En hjelpende hånd
  • Flimmer
  • Edderkoppen
  • Etterpå
  • Kjempenes fall

• varsle

En liste over bøker jeg har lest i 2011. Den blir oppdatert jevnlig når jeg har lest flere bøker.

• Under de dype skyggene av løvtunge trær
  • Bumerang
  • Det skjøre livet
  • Mellom oss
  • Halvgudene

• varsle

Oppdaget at det å lage liste her var en fin måte å holde oversikten over hvilke bøker jeg har lest. Lister er i grunnen sabla greit... Suksessen fra 2010 fortsetter, her kommer listen for 2011-bøkene

• Førstebetjenten og tausheten
  • Plankeneger