Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.
Forlag Dinamo forl.
Utgivelsesår 2003
Sider XIII, 347
Lesenivå Voksen
Tildelt litteraturpris Booker-prisen 2002
Gutten Pi vokser opp i India, hvor faren hans eier en zoologisk hage. En dag bestemmer faren seg for at familien skal flytte til Vesten, og sammen med de fleste av dyrene går de ombord i et lasteskip.
Skipet forliser imidlertid, og kun Pi og noen få av dyrene overlever. I en livbåt midt i Stillehavet forsøker han å overleve. Til slutt er det bare han og en bengalsk tiger som er igjen. Tigeren er livsfarlig, men gjennom kløkt og stort mot finner Pi utveier for ikke å bli angrepet. Men vil han noen sinne nå land?
Historien er både spesiell og ikke minst nydelig skrevet! Dette er en bok man bare MÅ få med seg i løpet av livet!
Undring, visdom og livsfilosofi er hovedtrekk i denne boken. Det er ikke mange bøker som har berørt meg på samme måte som denne har gjort. Jeg har skrattet, grått og smilt underveis i lesningen. Historien fikk meg ellers til å tenke litt på Alkymisten av Paulo Coelho.
fantastisk bok, herlig! loved it! en favoritt hos meg
En fantastisk fargerik historie om gutten som reddet seg ombord i en redningsflåte etter et skipsforlis i Stillehavet. Han befinner seg plutselig på svært begrenset plass sammen med flere dyr, bla en hyene, en sebra, en rotte, en orangutang og ikke minst en fullvoksen bengaltiger.
Pi er en uvanlig gutt, med mye kunnskap og nysgjerrighet, og det er en fryd å følge hans ferd over Stillehavet og dele hans mange nedturer og oppturer.
Nå som filmen er sluppet på kino, kan jeg levende se for meg at denne er verd å se.
Boken anbefales i alle fall!
Å velge tvilen som livsfilosofi er som å velge urørlighet som transportmiddel.
Du må slentre over Stillehavet i ruslefart, for å si det slik, for å kunne se hvilken rikdom og overflod det rommer.
Jeg så meg om i skapet etter mat. Jeg fant kartonger med Seven Oceans standard nødrasjoner fra det fjerne, eksotiske Bergen i Norge.
Milde himmel, hvem ville ant det? Det ville jeg aldri ha trodd. Det hadde vært en godt skjult hemmelighet for meg: Det norske kjøkken var det beste i verden!
Jeg har så mange vonde netter å velge mellom at jeg ikke har utpekt noen av dem til mester.
Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?
Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?
I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.
Times Educational Supplement (TES) har spurt 500 lærere hvilke bøker de liker best, og dette er resultatet.
Eg synes i bunn og grunn leselister er noko tull sidan eg til ein kvar tid berre leser det eg føler for å lese. Dette kan likevel vere problematisk sidan ein del bøker krever og fortene ein viss dedikasjon. For å få til ei litt meir strukturert lesing i tida fremover er derfor lesesirkel eit konstruktivt tiltak. I lesesirkelen har vi etter mykje innspel frå meg og lite innspelt frå den andre, verte einige i kva for nokre bøker som skal lesast. Desse bøkene er ei god blanding av litteratur av forfattarar frå heile verda, som vi trur vert koselege å lese.
Etter litt krangling vart vi einige i at det berre er dei 15 første bøkene som må lesast i år.