Bli hvis du kan. Reis hvis du må

Bli hvis du kan. Reis hvis du må: roman

av (forfatter).

2010 Innbundet Aschehoug

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 av 6, basert på 98 terningkast.

Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!

Finn denne boka på ditt nærmeste bibliotek:

Tildelt Ungdommens kritikerpris 2011 og Tarjei Vesaas' debutantpris 2010.

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

Tre unge barndomsvenner fra samme bygd, Tarjei, Trygve og Kristian, beslutter å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Historien om bygda fortsetter i Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.

Omtale fra forlaget:

En aktuell debutroman om forventninger, identitet, manndomsidealer og relasjoner mellom mennesker. Boken tar utgangspunkt i tre unge barndomsvenner og deres beslutning om å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av dem kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg - bli eller reise? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Rammen er lokalsamfunnet guttene kommer fra. Kapitlene gir stemme til to av guttene, og to av dem som står dem nær.

• Omtalt sted: Afghanistan

nyeste post av

oppdatert

Sitater fra denne boka

sitat

Vinteren går og Sigurd blir heime. Eg kan ikkje hugse ein samtale med han denne vinteren, tonen mellom oss har blitt formell, eg skjønnar ingen koder, inge teikn. Ingrid siar han prøver, at eg må ha tolmod. Han kjem seg nå, Jon Olav, seier ho fleire gonger denne vinteren.

Boktall

gjenomsnittlig alder på eiere
11%
av eierne oppgir å være hankjønn
av leserne avbrøt denne boka
5,17 (98)
gjennomsnittlig terningkast

Vil du være med å påvirke disse tallene? Oppgi fødselsår og kjønn på innstillinger, trill terningkast og markér en tilstand på bøkene dine.

Lister som inneholder denne boka

• En aften på Kreta

• Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  • Fvonk
  • Knausgård-koden

• varsle

Dette er bøker som jeg har tenkt kanskje å lese i sommer. Noen av disse vet jeg at jeg skal lese i sommer. Mens andre får jeg se om jeg skal lese i sommerferien.

• Habanita
  • Arven
  • En sannsynlig historie
  • En svunnen tid
  • Spiderwick-krønikene 1-5

• godt sagt (1)
  • varsle

En liste over bøker jeg har lest i 2011. Den blir oppdatert jevnlig når jeg har lest flere bøker.

• Under de dype skyggene av løvtunge trær
  • Bumerang
  • Det skjøre livet
  • Mellom oss
  • Halvgudene

• varsle

Det er sikkert flere enn meg som har lagt merke til den voksende tendensen mot lengre titler i moderne samtidslitteratur. I denne listen har jeg samlet sammen de mest poetiske, nye som eldre. Og i tråd med temaet er listen også ganske lang.

• godt sagt (9)
  • varsle

Mine beste leseopplevelser hittil i år.

• Morgen i Jenin
  • Little Bee